Jeste li koristili neki od naših proizvoda?


 
 

Aknicare

TRIETILCITRAT, ETIL LINOLEAT I SALICILNA KISELINA: NOVI INOVATIVNI PRISTUP PATOLOGIJI AKNI


Acne vulgaris vjerojatno su najčešći problem koj zahvaća adolescente. Procjenjuje se da oko 85% populacije u dobi od 12. do 24. godine ima taj problem. Na patologiju akni utječe više čimbenika koji zahvaćaju dlačno-lojni folikul. Četiri čimbenika koji pokreću etiopatogenezu akni su: seboreja, hiperkeratinizacija, mikrobna kolonizacija (izazvana prvenstveno bakterijom Propionibacterium acnes, saprofitnom bakterijom koja se normalno nalazi na koži) te upala. Akne se manifestiraju uglavnom kao komedoni, papule i pustule, a u težim oblicima kao i ciste i čvorići. Akne treba smatrati upalnom patologijom, a ne infekcijom kože.

POZITIVNI UČINCI

Učinkovitost i odlična podnošljivost AKNICARE medicinskih sredstava klinički je dokumentirana. Ta su sredstva djelotvorna jer problem s aknama uspijevaju držati pod kontrolom u fazi stvaranja komedona (mitesera), ali i u upalnoj fazi (papule i pustule). Jedinstvena kombinacija trietilcitrata i etil linoleata mijenja mikrookruženje dlačno-lojnog folikula. Njihova učinkovitost može se usporediti s djelotvornošću farmakološkog liječenja koje sadrži topičke retinoide, odnosno antibiotike za smanjenje lezija u vidu komedona, papula i pustula (Britis Journal of Dermatology, 2007.). Njihovo kombinirano djelovanje potpomaže djelovanje salicilne kiseline koja smanjuje zadebljanost rožnatog čepa, koji predstavlja jedun od početnih faza u nastajanju komedona.

TRIETILCITRAT I ETIL LINOLEAT KONTROLIRAJU MIKROOKRUŽENJE DLAČNO-LOJNOG FOLIKULA. TA SINERGIJSKA KOMBINACIJA AKTIVNO DJELUJE NA:

 • SEBOREJU
  ETIL LINOLEAT inhibira aktivnost 5-alfa reduktaze sprječavajući time disfunkcionalnu proizvodnju hormona zbog koje dolazi do abnormalno velikog stvaranja sebuma.

 • HIPERKERATINIZACIJA (STVARANJE KOMEDONA)
  ETIL LINOLEAT, hidroliziran u linolensku kiselinu (djelovanjem bakterijskih lipaza), dejluje komedolitički. Njegova topička primjena omogućuje reintegraciju deficitne linolenske kiseline u sebumu bolesnika koji imaju problema s aknama, a koji je razlogom poremećene keratinizacije folikularnog infundibuluma.
  TRIETILCITRAT ima modulirano keratolitičko djelovanje zbog prisutnosti karboksila oslobođenih njegovom hidrolizom u limunsku kiselinu, djelovanjem bakterijskih lipaza.

 • KOLONIZACIJA BAKTERIJA I UPALA (STVARANJE PAPULA I PUSTULA)
  TRIETILCITRAT štiti trigliceride od hidrolize jer ga bakterijske lipaze prepoznaju kao prioritetniji supstrat i hidroliziraju ga u limunsku kiselinu. Takvo kiselo okruženje inhibira razvoj Propionibacterium acnes i sprječava oslobađanje proupalnih slobodnih masnih kiselina koje nastaju hidrolizom triglicerida.

 

AKNICARE sredstvo za čišćenje


Gel za čišćenje za kožu s aknama i seborejom. Odstranjuje suvišni sebum i daje koži mat izgled.

KOME JE NAMIJENJEN

Namijenjen je zreloj koži, u kasnijoj fazi adolescencije te u postadolescentnom razdoblju.

NAČIN PRIMJENE

Nanijeti na navlaženu kožu lica poput normalnog sredstva za pranje i isprati s dosta vode.

AKTIVNI SASTOJCI

Pruvična kiselina.

 

 

AKNICARE odstranjivač


Monofazna otopina za dubinsko čišćenje, idealna za ispravljanje tipičnih defekata kože sklone aknama i seboreji.

KOME JE NAMIJENJEN

Namijenjen je osobama u početnoj fazi adolescencije, za osjetljivu kožu s aknama, te za nadraženu i dehidriranu aknastu kožu.

NAČIN PRIMJENE

Nanijeti odgovarajuću količinu te ukloniti višak komadićem vate ili prema potrebi isprati vodom.

AKTIVNI SASTOJCI

Trietilcitrat, dimetilsulfon.

 

 

AKNICARE losion


Alkoholna otopina posebno formulirana za kontrolirajne i ublažavanje simptoma akni u slučajevima kod kojih je potrebno brzo i snažno djelovanje. Idealan je za tretman velikih površina obraslih dlakom, kao što su prsa i leđa.

KOME JE NAMIJENJEN

Indiciran je za tretman seboreje, komedonskih i upalnih akni.

NAČIN PRIMJENE

Skinuti čep, staviti aplikator i nanijeti na čistu, suhu kožu. Nakon upotrebe, bočicu čvrsto zatvoriti sigurnosnim čepom koji se nalazi u pakiranju. Ako liječnik ili ljekarnik ne preporuče drugačije, koristiti dva do tri puta dnevno na područjima koje treba tretirati.

AKTIVNI SASTOJCI

Trietilcitrat, etil linoleat, salicilna kiselina (0,5%).

 

 

AKNICARE krema


Ulje u vodenoj emulziji osobito je namijenjeno za kontroliranje i ublažavanje simptoma akni. Hidratizira i ne ostavlja sjaj, sprječava sušenje kože i daje koži mat izgled.

KOME JE NAMIJENJEN

Može se koristiti kao pomoćno sredstvo drugim terapijama akni kojima se koža isušuje i nadražuje (kao što je, primjerice, terapija koja se bazira na sistemskim ili topičkim retinoidima). Također je idealna kao terapija održavanja u fazi remisije akni.

NAČIN PRIMJENE

Ako liječnik ili ljekarnik ne preporuči drugačije, nanijeti na suhu, čistu kožu dva do tri puta dnevno. Nježno utrljavati sve dok se potpuno ne upije.

AKTIVNI SASTOJCI

Trietilcitrat, etil linoleat, salicilna kiselina (0,2%), cink laktat, hijaluronska kiselina.

 

 

AKNICARE SR skin roller


Alkoholna otopina specijalno formulirana da djeluje protiv stvaranja izoliranih i lokaliziranih aknastih lezija te na njihov brži nestanak.

KOME JE NAMIJENJEN

Može se koristiti za inhibiciju stvaranja lokaliziranih hiperpigmentalnih područja koja se obično javljaju u fazi remisije lezija od akni. Također učinkovito djeluje protiv stvaranja furunkula, odnosno djeluje na njihovo smanjivanje.

NAČIN PRIMJENE

Nanijeti proizvod na čistu, suhu kožu, izravno na postojeće papule ili pustule, ili one koje se trenutno razvijaju, uz pomoć praktičnog aplikatora (roler). Ako liječnik ili ljekarnik ne preporuče drugačije, nanijeti nekoliko puta tijekom dana, svaka dva ili tri sata.

AKTIVNI SASTOJCI

Trietilcitrat, etil linoleat, salicilna kiselina (0,5%)

 

 

AKNICARE sun SPF 30 - PPD 20


Izuzetno lagana emulzija s filterima za zaštitu od ultraljubičastog zračenja A i B, specijalno formulirana za aknastu i seboreičnu kožu.

KOME JE NAMIJENJENA

Indicirana je za tretman akni tijekom sunčanog doba godine ili za vrijeme izlaganja intenzivnom ultraljubičastom zračenju.

NAČIN PRIMJENE

Nanijeti u redovitim razmacima (svaka 2 sata), nježno masirajući sve dok se u potpunosti ne upije.

AKTIVNI SASTOJCI

Trietilcitrat, kemijski filtri UVA i UVB.

 

 

AKNICARE FP tekući puder


Tekući puder specijalno formuliran za prikrivanje i korekciju tipičnih nepravilnosti aknaste i seboreične kože. Karakterizira ga krajnje meka tekstura koja omogućuje lako nanošenje. Dostupan je u tri boje: clair, doré i ambré.

KOME JE NAMIJENJEN

Indiciran je za korekciju nepravilnosti vezanih uz aknastu i seboreičnu kožu.

NAČIN PRIMJENE

Jednolično nanijeti puder po cijelom licu pomoću izuzetno mele spužvice koja služi kao aplikator.

AKTIVNI SASTOJCI

Trietilcitrat, etil linoleat.